Een ademsessie helpt bij:

• (Chronische) hyperventilatie
• Paniekaanvallen
• Duizeligheid
• Hartkloppingen
• Stress / burn-out klachten
• Onrust in je lichaam
• Slecht slapen
• Kaak/schouder/nek pijn
• Moeite om emoties te uiten

Het is ook zeker geschikt als je lekker in je vel zit, geen klachten ervaart, maar wel nieuwsgierig bent naar de kracht van de adem.

ademsessie-Merith-huizing

Wat levert een ademsessie jou op?

  • Rust in je hoofd 
  • Vertrouwen in je lichaam
  • Praktische handvatten voor thuis die je kan inzetten als je je onrustig voelt
  • Goed met stress om kunnen gaan
  • Vertrouwen in je lichaam
  • Naar je gevoel kunnen luisteren
  • Rustig/kalm gevoel
  • Gevoel van ontlading
  • Maar laat het vooral je eigen unieke ervaring zijn
ademcoachen-Merith-Huizing

‘Inmiddels is wetenschappelijk bewezen dat je ademhaling de snelste manier is om je lichaam te kalmeren. Dus wat heb je te verliezen?’

R

Veilige omgeving

R

Praktische handvatten voor thuis

R

Optimale begeleiding

R

Laagdrempelig

Waarom een ademsessie?

Ademhalen is letterlijk levensenergie tot je nemen. Zonder zuurstof is er geen leven. Heel logisch en toch zijn we ons er vaak niet van bewust HOE we ademen. Wist jij dat je door (stressvolle) situaties in je leven je ademhaling onbewust aanpast? 

Je houdt je adem bijvoorbeeld in als er iets heftigs gebeurt of wanneer je een negatieve emotie niet wilt voelen. Hierdoor ontstaat een aangepast adempatroon en vaak uit zich dat in een onregelmatig, oppervlakkig/hoge of beperkte ademhaling met lichamelijke & mentale klachten als gevolg.

Door tijdens een ademsessie weer bewust en optimaal te leren ademen komt de energie in je lichaam in beweging, breng je je zenuwstelsel tot rust en leer je begrijpen hoe je tijdens dagelijkse momenten van stress je lichaam weer tot rust kan brengen. 

Onverwerkte gebeurtenissen, gevoelens en emoties uit het verleden worden losgelaten en maken plaats voor gezondheid, rust en zelfvertrouwen.

Merith-Huizing-adem-sessie

‘Een ademsessie werkt op 4 niveau’s van bewustzijn: lichamelijk, mentaal, emotioneel & spiritueel’

”Door mijn klachten ben ik bij Merith uitgekomen. Ik kreeg last van duizeligheid, een snelle hartslag, weinig energie, gevoel van flauwvallen en een al geheel onrustig /zenuwachtig gevoel. Na dat ik bij de huisarts alles heb na laten kijken bleek er fysiek niets aan de hand en kwam het neer op paniekaanvallen.

Zo ben ik begonnen met ademcoaching bij Merith. Ik had er geen ervaring mee en ik wist ook niet helemaal zeker of dit wel het verschil ging maken. Dankzij een eerste kennismaking gesprek met Merith had ik hier een goed en prettig gevoel bij en dacht hier moet ik mee aan de slag! Inmiddels heb ik 6 sessies afgerond en de rust en controle wat ik terug heb gekregen is zoveel waard.

Merith heeft mij uitgelegd hoe de klachten ontstaan en wat je er aan kan doen. En vooral laten ervaren wat een ‘rustige/bewuste ademhaling’ kan brengen. Elke sessie heb ik een stap kunnen maken onder goede en persoonlijke begeleiding van Merith. Het is prettig om samen door te spreken waar je tegen aan loopt in de praktijk en hier praktische tips en oefeningen voor te krijgen. Dat heeft mij nu zover gebracht dat ik geen paniekaanval meer heb gehad en als het wel zou komen dan weet ik wat te doen.

Ik ben ontzettend dankbaar voor de begeleiding van Merith en de fijne sessies om de controle over mijn lichaam terug te krijgen. Dit is zo waardevol en bijzonder om mee te maken en te verwonderen wat je met ademhaling kan bereiken. Had ik dit maar eerder gedaan en geleerd, maar nu kan ik het meenemen in de rest van mijn leven 🍀

Ik kom nog weer terug want naast het werken aan de klachten is het heerlijk om 1,5 uur te kunnen ontspannen en weer op te laden. Ik zou dit zeker aanraden om bij Merith te doen want ze is een heel fijn, lief en rustig persoon. Ze biedt een vertrouwde omgeving en goede persoonlijke begeleiding. Ook verbind ze de theorie makkelijk met de praktijk wat ik als zeer prettig heb ervaren.

Dankjewel Merith voor deze waardevolle sessies 🙏🏻✨

Karin van der Veen

”Ik ben nu een aantal keer bij Merith geweest en het is echt een onwijs bijzondere ervaring! Merith geeft mij een vertrouwd gevoel tijdens de sessies wat voor mij erg belangrijk is, daarnaast spreekt ze vaak uit eigen ervaringen waardoor ik me begrepen voel met mijn “vage” klachten. Bij twijfel zou ik het zeker aanraden om een sessie bij haar te doen!”

Lisa van Breukelen

‘Je ademt tussen de 8.000 en 30.000 keer per dag, dan kun je maar beter zorgen dat je het goed doet. Toch?

Veel mensen piekeren en hebben het de hele dag druk. Hoe jij je voelt beïnvloedt de manier waarop je ademhaalt. En hoe jij ademhaalt beïnvloedt hoe je je voelt. Dat kan een erg vervelende vicieuze cirkel zijn als je je niet goed voelt, of niet goed ademhaalt, of – en dat gebeurt dus vaak – allebei.

Onbewust ademen veel mensen niet optimaal, terwijl ze dat wel kunnen. Ze zuchten de hele dag, ademen snel en oppervlakkig, hebben moeite om naar hun buik te ademen en dit zorgt vanzelf voor klachten: duizeligheid, tintelingen, continu moe zijn, slecht slapen, druk op je borst, gevoel hebben niet diep te kunnen ademen. 

Maar gelukkig is er goed nieuws. Je ademt letterlijk dag en nacht, 24/7, dus zelfs een beetje beter ademen heeft al grote effecten. Gewoon een kwestie van doen! En ik help je daarbij, met de ademsessies. Ik leer je hoe je met je ademhaling de controle terugkrijgt over je lichaam, je ademhaling, je emoties en je leven.

Tijdens een ademsessie werk je aan jouw klachten, je stressgevoel, je onrust en je angsten.

Praktische informatie

Inhoud van een ademsessie

  Inhoud

Kennismaking

Voordat we een ademsessie inplannen maken we eerst kennis via een videobel afspraak van 15 minuten. Tijdens deze korte sessie bekijken we of ik jou kan helpen en natuurlijk heb jij ook alle ruimte om jouw vragen te stellen.

1. Gesprek

We zullen ingaan op je huidige staat, je achtergrond en je fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Samen kijken we naar de oorzaak van jouw klacht(en) en leg ik in begrijpbare taal de werking van jouw lichaam en klachten uit. Daarnaast zorgt dit er allemaal voor dat ik me tijdens de sessie op jou kan afstemmen en voelen wat jij nodig hebt.

Een veilige en vertrouwde setting staat bij mij altijd voorop.

2. De ademsessie

Hierin doe ik een ademanalyse om een goed beeld te krijgen van jouw adempatroon. 

Hier op volgend gaan we een ademoefening doen die daar op aansluit. Deze ademoefening is per persoon verschillend en pas ik aan op de klachten/persoon. Daarnaast maak ik gebruik van acupressuur punten die de doorstroom van de energie in het lichaam extra stimuleren.

3. Napraten en praktische tools

Als laatste praten we na over jouw ervaring en geef ik jou praktische adviezen/oefeningen mee die je thuis kunt doen & waar jij je hele leven profijt van hebt.

Locaties

Op woensdagochtend en vrijdag ben ik werkzaam in  Gezondheidscentrum de Rollepaal in Dedemsvaart. Heb je een afspraak ingepland op een van die dagen? Dan is het adres:

Gezondheidscentrum de Rollepaal
Rollepaal 7B
7701 BR Dedemsvaart

Heb je een afspraak op een van de overige dagen (dinsdag, woensdagmiddag of donderdag), dan kom je bij mijn praktijk aan huis. Dan is het adres:

Cavaljéstraat 26

7701XH, Dedemsvaart

Dit is wat ik voor je kan betekenen

1 losse ademsessie

Wil jij weten wat de ademhaling met jouw lichaam doet? En ben je vooral nieuwsgierig naar de kracht van de adem?

 • 1 ademsessie van 1,5 uur 

Jouw investering: €150
*incl. BTW

Traject 6 ademsessies + bonussen

Meest gekozen

Wil jij voorgoed de hyperventilatie klachten achter je laten? Met mijn begeleiding gaan we stap voor stap aan de slag met jouw ademhaling, zodat je weer vrij kunt ademen en rust in je hoofd, lijf en leven ervaart. 

Het perfecte pakket voor jou is dan:

 • 6 ademsessies van 1,5 uur, verspreid over een periode van ongeveer 4 maanden.

Extra’s die inbegrepen zijn:

 • Ondersteuning via WhatsApp gedurende het hele traject, voor vragen en een optimale integratie van de sessies in jouw dagelijks leven.
 • Ademoefeningen en praktische tips voor thuis, zodat je ook buiten de sessies aan jouw ademhaling kunt werken. 
 • Een exclusieve masterclass: ‘voorgoed af van (chronische) hyperventilatie.
 • Opgenomen ademoefeningen/meditaties die je thuis kan luisteren
 • Aanvullende documenten over ademhaling, het zenuwstelsel, hyperventilatie en gerelateerde klachten, om je diepgaand inzicht te geven.

Jouw investering: €120 per ademsessie, inclusief BTW.

Het is een geweldige keuze om te investeren in je gezondheid en de adem is daar een groot onderdeel van. Krijg je controle over je ademhaling, dan krijg je controle over je leven. Alles wat je hierover leert neem je de rest van je leven mee, een fantastische investering dus🔥

Ik word onrustig van het letten op mijn ademhaling. Is dit dan wel iets voor mij?

Dit is een van de meest voorkomende vragen op het gebied van ademhaling en ademoefeningen. Het letten op je ademhaling kan je onrustiger maken, waardoor je wellicht bent gaan twijfelen of een ademoefening wel bij je past. Echter is dit dan juist een uitnodiging om te komen, want het is een teken dat er winst te behalen valt in jouw manier van ademen. Je kan er dus alleen maar op vooruitgaan. Lets go!

Wanneer kan ik niet deelnemen aan een ademsessie?

Er zijn niet direct redenen waarom je geen ademsessie kan doen. Wel zijn er contra-indicaties die van invloed kunnen zijn op de sessie. Mocht je je herkennen in een of bovenstaande punten, dan raad ik je aan om even contact op te nemen via mijn contactformulier of door een mailtje te sturen naar info@merithhuizing.nl. Dan bespreken we samen de mogelijkheden.

 

 • Zwangerschap (in elk stadium)
 • Ernstige PTSS of trauma
 • Actief gebruik van recreatieve drugs
 • medicatie nemen die de chemie van de hersenen verandert, zoals anti-angst, antidepressiva, ADD,OCS-medicijnen enz.
 • Vrijstaand netvlies
 • Glaucoom
 • Nierziekte
 • Hoge bloeddruk
 • Hart- en vaatziekten, waaronder angina pectoris, eerdere hartaanval of beroerte
 • Diagnose van elk soort aneurysma
 • Ongecontroleerde schildklieraandoeningen
 • Diabetes (elk type)
 • Ernstig astma – van milde tot matige astma kunnen we bespreken, maar je moet je inhalator meenemen naar de sessie
 • Epilepsie
 • Geschiedenis van aanvallen
 • Voorafgaande diagnose van bipolaire stoornis, schizofrenie of eerdere psychiatrische aandoening
 • Ernstige psychosomatische aandoeningen
 • Recente operatie, hechtingen of letsel
 • Ziekenhuisopname voor een psychiatrische aandoening of emotionele crisis in de afgelopen 10 jaar.
Ik vind het heel spannend en weet niet of ik het durf?

Wat maakt dat je het zo spannend vindt? Is het de ontwetendheid? Bang om de controle te verliezen? Iets te moeten doen wat je niet wilt? De angst om te moeten huilen (en wat ik of de anderen daar dan van vind)? Of heel iets anders?

Geloof me. Ik begrijp je helemaal, want zo begon ik ook. Alles uit je comfortzone is spannend en dit is helemaal oke. Je brein is er voor gemaakt om je te beschermen en je in je comfortzone te houden. Soms heel handig, maar het kan er ook voor zorgen dat je eeuwig in dezelfde vicieuze cirkel blijft. Want als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. Dat is een ding wat zeker is.

Mijn prioriteit is veiligheid. Tijdens een sessie doen we alles stap voor stap en we gaan het langzaam opbouwen. Je hoeft niks te doen wat je niet wilt en ik nodig je juist uit om je eigen grenzen te bewaken.

Als je het eenmaal gedaan hebt zeggen anderen unaniem; ik heb me voor niets druk gemaakt. Vergeet niet, je adem is je meest krachtige en gratis(!) zelfhelende tool die je bezit.

Hoe weet ik hoeveel sessies/welk pakket ik nodig heb?

Investeren in je jezelf (en in je ademhaling) is de BESTE beslissing die je kunt maken. Alles wat je leert neem je de rest van je leven mee. Een fantastische investering dus.

Tijdens een vrijblijvend 15 minuten kennismakingsgesprek krijg ik een beter beeld van jouw hulpvraag en eventuele klachten. Hier kan ik vaak al een indicatie geven hoeveel sessies ik jou aanraad. Na een eerste offciele ademsessie kan ik dit nog beter inschatten. Ik geef altijd vanuit mijn expertise mijn advies en jij mag vervolgens zelf bepalen of dit ook goed voor jou voelt. 

Worden de sessies vergoed door een zorgverzekeraar?

Nee, de sessies worden niet vergoed door een (aanvullende) zorgverzekering. 

Tip: veel werkgevers vergoeden de sessies in het kader van persoonlijke ontwikkeling.

Ik ken al een aantal ademtechnieken, kan ik dan alsnog een ademsessie inplannen?

Jazeker. Een ademsessie gaat veel verder dan alleen je ademhaling. Alle ademtechnieken kunnen afvinken is wat mij betreft niet een doel in het leven. Het gaat mij om datgene wat je er mee kan: rust creeren, beter om kunnen gaan met stress-situaties, optimaal slapen, betere sportprestaties en meer. Elke keer als je een ademoefening doet dan valt er weer iets nieuws in jezelf te ontdekken. Het belangrijkste is dat je een open mind-set hebt, wat betekent dat je open staat voor nieuwe ideeen. 

Is een sessie zweverig?

Er zijn veel vooroordelen over ademhaling. Echter is het werken met je ademhaling iets heel fysieks en ‘aards. Ik kijk naar jouw ademhaling vanuit je mentale, emotionele en fysieke gesteldheid. Mijn voorkeur gaat’er naar uit om praktische en onderbouwde informatie met je te delen, zodat je ook begrijpt waarom iets werkt.

Wat is de gemiddelde leeftijd van de mensen die bij jou komen?

Mijn sessies zijn niet leeftijdgebonden. Integendeel zelfs. De jongste deelnemer tot nu toe was 15 en de oudste 74. De meeste deelnemers zitten tussen de 25 en de 50. 

Werken ademoefeningen echt?

Jazeker. Inmiddels is doormiddel van verschillende wetenschappelijke studies bewezen dat je ademhaling de snelste manier is om je lichaam te kalmeren. Dus wat heb je te verliezen?

Ben je op zoek naar een teken? Dan is dit je teken.

Ik geloof dat niets toeval is.

Er is een reden dat jij op deze tijd op mijn website bent beland.

 • Hoe vaak ga je nog weglopen voor datgene wat je spannend vindt?
 • Hoe lang ga je nog wachten met je jezelf serieus nemen?
 • Wanneer ga jij leiderschap nemen over je eigen leven?

Je bent het waard om weer 100% je lichaam te vertrouwen, zodat je al je dromen tot werkelijkheid kan gaan maken.