1-day (adem)retreat

De dag dat jij weer mag ervaren hoe het is om rust in je hoofd en je lichaam te hebben

HELLO YOU!

Herken jij het ook dat je meer rust in je hoofd en in je lichaam wilt? Maar overzie jij door alle zelfhulpboeken, meditatie-apps en alle adviezen op Instagram het juist niet meer? Of word jij juist onrustiger van een ademoefening die je vindt op internet? Dan ben je hier op de juiste plek beland.

Hoe meer we gaan toevoegen, hoe minder overzicht we krijgen. En hoe meer we gaan lezen, kijken en proberen, hoe sneller we chaos creëren in ons hoofd.

Ik geloof er in dat we juist uit ons hoofd mogen gaan en ons lichaam weer mogen gaan bewonen. Daar vind je antwoorden en daar vind je rust. Doe je mee?

R

Veilige omgeving

R

Kleine groepen

R

Optimale begeleiding

R

Laagdrempelig

Waarom deelnemen aan een ademretreat?

 Veel mensen piekeren en hebben het de hele dag druk. Hoe jij je voelt beïnvloedt de manier waarop je ademhaalt. En hoe jij ademhaalt beïnvloedt hoe je je voelt. Dat kan een erg vervelende vicieuze cirkel zijn als je je niet goed voelt, of niet goed ademhaalt, of – en dat gebeurt dus vaak – allebei.

Onbewust ademen veel mensen niet optimaal, terwijl ze dat wel kunnen. Ze zuchten de hele dag, ademen snel en oppervlakkig, hebben moeite om naar hun buik te ademen en dit zorgt vanzelf voor klachten: duizeligheid, tintelingen, continu moe zijn, slecht slapen, druk op je borst, gevoel hebben niet diep te kunnen ademen. 

Maar gelukkig is er goed nieuws. Je ademt letterlijk dag en nacht, 24/7, dus zelfs een beetje beter ademen heeft al grote effecten. Gewoon een kwestie van doen! En ik help je daarbij, met de ademsessies. Ik leer je tijdens de retreatdag hoe je met je ademhaling de controle terugkrijgt over je lichaam, je ademhaling, je emoties en je leven.

‘Inmiddels is wetenschappelijk bewezen dat je ademhaling de snelste manier is om je lichaam te kalmeren. Dus wat heb je te verliezen?’

Herken je dit? 

🙁 je krijgt met moeite je ademhaling onder controle..

🙁 je hebt vaak onrust in je lichaam en vind het ingewikkeld om tot rust te komen..

🙁 je wordt onrustig van het letten op je ademhaling of het doen van een ademoefening. Je vraagt je inmiddels af of een ademoefening wel wat voor jou is..

🙁 je hebt last van (chronische) hyperventilatie

🙁 je maakt je erg druk: ook al zeg je tegen jezelf “Maak je toch niet zo druk” (en hoor je dat ook van je partner)… ontspannen wil maar niet lukken..

Of je hebt geen klachten, maar bent wel nieuwsgierig naar de kracht van ademhaling.

 

En wil je graag dit? 

😄 Rust in je hoofd, je lichaam en je leven

😄 Vertrouwen in je lichaam, zodat je je niet meer druk hoeft te maken over elk pijntje die je voelt. Maar nu eindelijk weer rust ervaart in je hoofd

😄 Praktische handvatten voor thuis die je kan inzetten als je je onrustig voelt

😄Goed met stress om kunnen gaan, waardoor je meer energie over hebt, je prestaties verbeteren en weer optimaal slaapt.

😄 Met 100% energie je dag door gaan, zodat je weer dingen kan doen die je graag wilt 

😄 Naar je gevoel kunnen luisteren, zodat je gemakkelijker keuzes kan maken

  Na deze dag:

    

   • Weet jij hoe je rust in je hoofd en lijf kan creëren doormiddel van verschillende (adem)tools.

   • Heb je ervaren hoe je gemakkelijk opgebouwde spanning in je lichaam kan loslaten, wat er voor zorgt dat je weer kan ontspannen in het dagelijks leven, goed slaapt en daardoor weer uitgerust wakker wordt.

   • Snap je hoe je controle krijgt over je ademhaling en weet je hoe dit er voor zorgt dat je ten alle tijden jezelf kan kalmeren in stressvolle situaties. Jij weet hoe je je weer rustig kan voelen.

    

   • Voel je je begrepen en heb jij mogen ervaren hoe het is om je te verbinden met een groep gelijk gestemde vrouwen. En ik kan je uit eigen ervaring vertellen: dit is héél helend.
   Merith-Huizing-adem-coachen

   Ik kan iedereen aanraden om adem sessies of andere trainingen/retraites bij Merith te gaan volgen! Ik heb alleen nog maar fijne ervaringen gehad. Ik heb de sessies als heel bijzonder, inspirerend en erg fijn ervaren.

   Er ging een hele nieuwe wereld voor me open waar Merith mij echt super bij heeft geholpen, ze is in haar werk professioneel, vriendelijk, rustig en behulpzaam en weet kritische vragen te stellen waar je mee verder kunt.

   In combinatie met het adem werk is dit echt super. Elke keer als ik thuis kwam was ik helemaal ontspannen en vol met levensenergie om er mijn mooiste leven van te maken!

   Dian Kisteman

   Ik heb meerdere keren getwijfeld om me aan te melden voor een retreatdag.. en ik ben blij dat ik dat nu gedaan heb!  Het was heel mooi om te zien hoe Merith zo snel iedereen op hun gemak kon stellen en een veilige sfeer kon creëren. We werden stap voor stap voorbereid op de ademsessie doormiddel van opdrachten en duidelijke uitleg. Merith haar begeleiding was goed en de muziek was fijn, ze houdt iedereen goed in de gaten en kan goed aanvoelen wat iemand nodig heeft. 

   Na deze sessie kwamen er voor mij wat inzichten, alsof er wat dingen meer helder werden waar ik me op mag richten. Ook gaf Merith goede oefeningen en praktische tips voor in het dagelijks leven.

   Het was een hele fijne dag die voorbij gevlogen is. Het was een heerlijke bubbel om in te zitten. Fijn om dit alles te mogen ervaren en wat waren we met een mooie groep bij elkaar! Ik kan het iedereen aanraden om eens mee te maken en ik zou graag vaker zo’n dag willen volgen.

   Anniek van den Berg

   Praktische informatie

   Inhoud van de dag

   Inhoud:

   Deze dag zal jij doormiddel van een ademsessie, visualisaties, sharing-cirkels & lichaamswerk je eigen diepte in gaan.

   Hoe diep je gaat dat bepaal je zelf. Het is laagdrempelig en ik zal altijd verschillende opties aanbieden.

   Daarnaast vind ik het belangrijk om in te spelen op de behoeften van de groep. Dit betekent dat ik soms kan afwijken van activiteiten of extra oefeningen zal toevoegen.

   Groep:

   Maximale groepsgrootte is 10 mensen.

   Lunch:

   De dag is inclusief lunch. De lunch zal vegetarisch zijn. 

   *er wordt rekening gehouden met eventuele dieetwensen & allergieën.

   Locatie

   We maken gebruik van yogastudio en retreatlocatie ‘het Oeverlicht’ in Ommen. Steile Oever 7, 7731 PP Ommen

   Datum

   Op dit moment staat er nog geen nieuwe editie gepland. Wil je op de hoogte gehouden worden als er een nieuwe retreatdag georganiseerd wordt? Vul het contact formulier in en dan stuur ik je als eerste een berichtje. De vorige edities zijn altijd nog uitverkocht geweest :). 

   Kosten

   Investeren in je jezelf (en in je ademhaling) is de BESTE beslissing die je kunt maken. Alles wat je leert neem je de rest van je leven mee. Een fantastische investering dus . Jouw investering voor deze gehele dag – inclusief lunch – is €120 en is inclusief BTW.   

   ‘De adem is dé tool voor beter stressmanagement, meer balans, meer verbinding, een betere gezondheid, meer focus, betere slaap en om los te komen van de waan van de dag’

   Ik vind het spannend en ik weet niet of ik het durf?

    Wat maakt dat je het zo spannend vindt? Is het de ontwetendheid? Bang om de controle te verliezen? Iets te moeten doen wat je niet wilt? De angst om te moeten huilen (en wat ik of de anderen daar dan van vinden)? Bang zijn dat je niet in de groep past? Of heel iets anders?

   Geloof me. Ik begrijp je helemaal, want zo begon ik ook. Alles uit je comfortzone is spannend en dit is helemaal oke. Je brein is er voor gemaakt om je te beschermen en je in je comfortzone te houden. Soms heel handig, maar het kan er ook voor zorgen dat je eeuwig in dezelfde vicieuze cirkel blijft. Want als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. 

   Mijn prioriteit is veiligheid. We doen alles tijdens een retreatdag stap voor stap en we gaan het langzaam opbouwen. Je hoeft niks te doen wat je niet wilt en ik nodig je juist uit om je eigen grenzen te bewaken. Daarnaast kun je ook vanuit veiligheid en vertrouwen wat meer uit je comfortzone. En geloof me: achteraf ben je blij dat je uit je comfortzone bent gestapt. Het is de enige manier voor vooruitgang, en dat voelt soms ongemakkelijk of spannend.

   Als je het eenmaal gedaan hebt zeggen anderen unaniem; ik heb me voor niets druk gemaakt. Vergeet niet, je adem is je meest krachtige en gratis(!) zelfhelende tool die je bezit.

   Ik word onrustig van het letten op mijn ademhaling. Past dit retreat dan wel bij mij?

   Dit is een van de meest voorkomende vragen op het gebied van ademhaling en ademoefeningen. Het letten op je ademhaling kan je onrustiger maken, waardoor je wellicht bent gaan twijfelen of een ademoefening wel bij je past. Echter is dit dan juist een uitnodiging om te komen, want het is een teken dat er winst te behalen valt in jouw manier van ademen. Je kan er dus alleen maar op vooruitgaan. Lets go!

   Hoe meld ik me aan voor de retreatdag?

   YES! Super gaaf dat jij er bij wilt zijn. Ik kijk er enorm naar uit om samen aan de slag te gaan. Je kan je gemakkelijk aanmelden door op deze pagina op een van de ‘YES I’M IN’ knoppen te klikken en je gegevens achter te laten of door rechtstreeks een mailtje te sturen naar info@merithhuizing.nl 

   Wat kan ik verwachten van deze dag?

   Een geheel verzorgde dag op een prachtige locatie midden in de natuur waar je de vogeltjes hoort fluiten. Je wordt ontvangen met een kopje thee, maakt kennis met de andere deelnemers en dan start het programma.

   Dit zal bestaan uit uitleg over de ademhaling, je ervaart wat een ademoefening met je doet en je krijgt praktische handvatten mee voor in het dagelijks leven en de rest mag je ontdekken tijdens de dag zelf. De prioriteit van deze retreatdag is: veiligheid. Een veilige omgeving is voor mij het allerbelangrijkste.

   Wanneer kan ik niet deelnemen aan het retreat?

   Er zijn niet direct redenen waarom je niet mee kan doen. Wel zijn er contra-indicaties die van invloed kunnen zijn op de ademsessies tijdens de retreatdag zoals:

    

   • Zwangerschap (in elk stadium)
   • Ernstige PTSS of trauma
   • Actief gebruik van recreatieve drugs
   • medicatie nemen die de chemie van de hersenen verandert, zoals anti-angst, antidepressiva, ADD,OCS-medicijnen enz.
   • Vrijstaand netvlies
   • Glaucoom
   • Nierziekte
   • Hoge bloeddruk
   • Hart- en vaatziekten, waaronder angina pectoris, eerdere hartaanval of beroerte
   • Diagnose van elk soort aneurysma
   • Ongecontroleerde schildklieraandoeningen
   • Diabetes (elk type)
   • Ernstig astma – van milde tot matige astma kunnen we bespreken, maar je moet je inhalator meenemen naar de sessie
   • Epilepsie
   • Geschiedenis van aanvallen
   • Voorafgaande diagnose van bipolaire stoornis, schizofrenie of eerdere psychiatrische aandoening
   • Ernstige psychosomatische aandoeningen
   • Recente operatie, hechtingen of letsel
   • Ziekenhuisopname voor een psychiatrische aandoening of emotionele crisis in de afgelopen 10 jaar.

    Mocht je je herkennen in een of bovenstaande punten, dan raad ik je aan om even contact op te nemen via mijn contactformulier of door een mailtje te sturen naar info@merithhuizing.nl. Dan bespreken we samen de mogelijkheden.

   Ik heb last van (chronische) hyperventilatie, kan ik dan komen?

   Absoluut! Ik zou je juist heel erg aanraden om te komen. Hyperventilatie heeft alles te maken met een adempatroon wat niet optimaal is, dus je kan tijdens deze retreatdag je eerste stappen gaan zetten naar een rustige ademhaling :). 

   Hoe weet ik of ik tussen de groep pas?

   Tijdens deze dag zullen er maximaal 10 mensen deelnemen. Misschien vind je het spannend om in een nieuwe groep terecht te komen; wie zullen er zijn? Pas ik wel tussen de groep? Wat nou als ik de enige ben met deze klachten? Straks vinden ze me raar? Of misschien gaat er wel heel iets anders door je heen. Maar wat het ook is: bij deze wil ik je aangeven dat het een ontzettende leerzame dag voor je kan worden door het JUIST te gaan doen.

   Mijn ervaring is dat 9/10 mensen het spannend vinden en met dezelfde gedachten rondlopen als jij. Bedenk daarnaast ook dat alle mensen zich niet voor niets inschrijven voor deze dag. Er is dus al een overeenkomst tussen jullie :). Ook zal ik aandacht besteden aan de veiligheid waarborgen in de groep.

   Wat is de gemiddelde leeftijd van de deelnemers?

   Mijn retreats zijn niet leeftijdgebonden. Integendeel zelfs. De jongste deelnemer tot nu toe was 18 en de oudste 74. De meeste deelnemers zitten tussen de 25 en de 50. Ik geloof er in dat een mix qua leeftijden juist heel interessant is en dat je altijd van elkaar kunt leren. 

   Wat nou als ik onverwachts niet meer kan, terwijl ik mij al wel heb aangemeld?

   Vanwege de financiële verplichtingen die gepaard gaan met het organiseren van een retreat, kan ik geen terugbetalingen doen. In het geval van annuleringen wordt een voucher verstrekt die een jaar geldig is. 

   Ik ken al een aantal ademtechnieken, kan ik dan alsnog meedoen?

   Jazeker. Een ademretreat gaat veel verder dan alleen je ademhaling. De ademtechnieken kunnen afvinken is wat mij betreft niet een doel in mijn leven. Het gaat mij om datgene wat ik er mee kan: rust creeren, beter om kunnen gaan met stress-situaties, optimaal slapen, betere sportprestaties en meer. Elke keer als je een ademoefening doet dan valt er weer iets nieuws in jezelf te ontdekken. Het belangrijkste is dat je een open mind-set hebt, wat betekent dat je open staat voor nieuwe ideeen. 

   Ik weet niet of dit iets voor mij is

   Ik, en veel van mijn coachees, hadden precies hetzelfde. Die gedachte verdween als sneeuw voor de zon toen ik eenmaal aan de slag ging met ademhalingstechnieken. Ik zou zeggen: geef het een kans. Wat heb je te verliezen?

   Is deze dag heel zweverig?

   Er zijn veel vooroordelen over ademhaling. Echter is het werken met je ademhaling iets heel fysieks en ‘aards. Ik kijk naar jouw ademhaling vanuit je mentale, emotionele en fysieke gesteldheid. Mijn voorkeur gaat’er naar uit om praktische en onderbouwde informatie met je te delen, zodat je ook begrijpt waarom iets werkt.

   Werken ademoefeningen echt?

   Jazeker. Inmiddels is doormiddel van verschillende wetenschappelijke studies bewezen dat je ademhaling de snelste manier is om je lichaam te kalmeren. Dus wat heb je te verliezen?

   Twijfel je nog?

   Ben je op zoek naar een teken? Dan is dit je teken.

   Ik geloof dat niets toeval is.
   Er is een reden dat jij op deze tijd op mijn website bent beland.

   Hoe vaak ga je nog weglopen voor datgene wat je spannend vindt?
   Hoe lang ga je nog wachten met je klachten serieus nemen?
   Wanneer ga jij leiderschap nemen over je eigen leven?

   Je bent het waard om je mooiste leven te leven! Joine the tribe!

   Je bent er bijna!

   ‘Feel the fear & do it anyway’

   Reserveer jouw plekje!

   Akkoord